Familiedyr
Hos Alsia Dyrehospital behandler vi hunde, katte, kaniner og marsvin.
Vi tilbyder
- Sundhedsundersøgelser og vaccination
- Rådgivning i velfærd, pleje og fodring
- Medicinske lidelser, fx luftvejsinfektioner, hudlidelser, problemer med mave-tarmkanalen mm.
- Kirurgi
- Laboratorie undersøgelser
- Røntgen
- Ultralydscanning
- Kiropraktik
Læs mere om
- Aflivning i hjemmet
- Vet-plan
- Flåter
- Herreløse dyr
- Kastration
- Kattefonden
- Lopper og flåter
- Lopper
- Overvægt
- Rejse med kæledyr
- Sterilisation
- Sundhedsundersøgelse og vaccination
- Sygeforsikring
- Tandforebyggelse
Aflivning i hjemmet
Vet-plan
På Alsia Dyrehospital har du mulighed for at tegne et sundhedsabonnement på din hund eller kat. Dette er ikke det samme som en sygeforsikring, da et sundhedsabonnement i højere grad bygger på forbyggelse end behandling af din hund eller kat. Sundhedsabonnementet dækket bl.a. 1 årlig vaccine+sundhedstjek, et yderligere sundhedstjek, negleklip, ubegrænsede antal gratis recepter, tandtjek og rabat på kvalitetsfoder.
En udvidet forsikring til hund inkludere desuden en afføringsprøve samt en basis blodprøve. Hos katte er der i stedet inkluderet en urinprøve.
For at få udspecificeret hvad Vet-plan indeholder er du meget velkommet til at kontakte os på dyrehospitalet.
Flåter
Flåter lever i den grønne bevoksning, som findes overalt omkring os. Her sidder de klar til at springe på forbipasserende dyr og mennesker for at suge blod. Først er flåten ganske lille og ses kun som en lille sort eller rød prik i pelsen eller på huden, men i takt med at den suger blod, vokser den til op mod 200 gange sin egen størrelse. Bid fra en flåt kan give kløe, irritation, hudinfektion samt overføre sygdomme, som fx borreliose, anaplasma og TBE hjernebetændelse.
1. Behandling af dyret
Tyggetablet findes mod lopper og flåter til hund. Da alle nye loppe/flåtmidler er på recept, kræver det at vi har kendskab til dyret. Tabletten eller en recept skal derfor rekvireres gennem os. Tabletter har den fordel, at det ikke generer huden i nakken. Hundene må gerne bade. Vi har generelt set meget få bivirkninger.
Spot-on præparat findes mod både flåter og lopper til hund og kat. Det er vigtigt det kommer direkte på huden i nakken.
Loppe/flåthalsbånd er kommet på markedet i en effektiv udgave. Da dette er et nyrere produkt kræves også her recept fra os. Halsbåndet findes både til hund og kat og er effektivt mod både lopper og flåter.
2. Kig dyret grundigt igennem
Kig dyret grundigt igennem når I har været ude. Finder du en flåt, kan den nemt fjernes med en pincet eller flåttang
3. Dette skal du undgå
Undgå at massere eller trykke på flåten, så mindsker du risikoen for overførsel af sygdomme
Herreløse dyr
Finder du et tilskadekommet eller efterladt dyr, hvor du ikke ved hvem ejeren er, kan du bringe det ind til os efter at have kontaktet os pr. telefon. Alle hunde og mange katte er chipmærkede eller tatoverede med et identifikations nr., som kan hjælpe os til at finde frem til ejeren. Hvis dyret har brug for en behandling, og vi ikke kan finde ejeren, kan vi med tilladelse fra Dyrenes Beskyttelse behandle dyret på foreningens regning.
Finder du en kat, hvor du ikke kan se en synlig øretatovering anbefales, at du først kontakter Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812. Herved får du et nr., der skal medbringes, så de har givet samtykke til at betale en eventuel regning.
Kastration
Det foregår ved, at dyret bliver afleveret hos os om morgenen. Dit dyr skal være fastet. Det vil sige at foderet tages fra dyret, når du går i seng og vandet fjernes om morgnen. Dette gælder dog ikke gnavere, der skal have adgang til foder og vand indtil de kommer her. Vi undersøger at dyret er sundt og raskt, inden det får en bedøvende sprøjte, som får den til at falde i søvn. Herefter fortsætter vi bedøvelsen med inhalationsanæstesi, og monitoreringsudstyr bliver anvendt til at følge dyrets vitale parametre under operationen. Under operationen laves en incision lige foran pungen eller på pungen, hvor igennem vi fjerner begge testikler. Efter operationen får dyrene en stille og rolig opvågning pakket godt ind i tæpper i et af vores bure. Hos hundene og gnaverne bliver incisionen lukket med sting. Disse kan både være syet invendigt eller udvendigt. Dette er efter samråd med ejer og efter dyrlægens vurdering. Udvendige sting skal fjernes ca. 10 dage efter operationen. Indtil da skal dyret have en krave eller bodysuit på, da det helende sår klør, og dyrene gerne vil slikke i det. Deres mund er fyldt med bakterier, og hvis de slikker i såret, kan det give nogle grimme infektioner. Det er derfor vigtigt, at man holder kraven på, indtil stingene er fjernet. Incisionen hos hankattene er så små, at de ikke behøves at blive syet. De heler hurtigt af sig selv, og de behøves heller ingen krave.
Har du spørgsmål til denne procedure, er du velkommen til at kontakte os.
Kattefonden
Kattefonden er en frivillig organisation i Sønderborg. Deres formål er at øge antallet af neutraliserede katte, og dermed mindske antallet af fødte killinger, da mange uønskede killinger bliver født og efterfølgende må aflives. De samler penge ind via donationer og legater.
Ønsker du at få steriliseret din hunkat eller kastreret din hankat, skal du kontakte os på dyrehospitalet. Så får vi lavet de nødvendige papirer til Kattefonden. Din kat bliver neutraliseret, øretatoveret og registreret i Dansk Katteregister, samt vaccineret 1 gang såfremt den ikke allerede er vaccineret. Racekatte kan ikke benytte dette tilbud.
Prisen er kr. 1.200,- for en hunkat og kr. 1.000,- for en hankat.
Lopper og flåter
Lopper
Lopper kan overleve ned til -20°. De findes derfor året rundt.Har dit dyr først fået konstateret lopper, er de svære at slippe af med, og det kan tage 4-6 mdr. med intensiv behandling før de er væk igen. Typisk findes kun 5% af lopperne på dyret. De 95% findes i hjemmet som æg, pupper og larver. De sidder fx i møbler, tæpper, og gulvsprækker, samt i bilen. En hunloppe ligger 30-50 æg om dagen, så det kan hurtigt blive til rigtig mange.
Alle hunde og katte i hjemme samt omgivelser bør behandles. Der findes flere mulighedder for behandlinger af dyret, kontakt os gerne ved sprøgsmål.
1. Behandling af dyret.
Tyggetablet af forskellig art mod både lopper og flåter til hund. Til kat findes kun tablet mod lopper. Da alle nye lopp/flåtemidler er på recept kræver det at vi har kendskab til dyret og tablet eller recept skal derfor rekvireres gennem os.Tabletterne har den fordel, at det ikke generer huden i nakken. Dyrene må gerne bade. Vi har generelt set meget få bivirkninger
Spot-on præparat findes i mange udgaver. Spørg os gerne for vores erfaring med de forskellige produkter. Sørg for at det kommer direkte på huden i nakken. Du må ikke vaske dyret 48 timer før og efter behandlingen, da produkterne skal spredes i hudens fedtlag.
Loppe/flåthalsbånd er kommet på markedet i en effektiv udgave. Da dette er et nyrere produkt kræves også her recept fra os. Halsbåndet findes både til hund og kat og er effektivt mod både lopper og flåter.
2. De nære omgivelser
Dyrenes tæpper og stofkurve, og puder og dyner de har lagt på, skal vaskes ved 60° og helst også tørretumbles.
3. Hjemmet
Hjemmet og bilen skal støvsuges grundigt og ofte. Du skal især være grundig ved revner, møbler, paneler og tæpper. Bagefter skal støvsugerposen smides ud!
4. Besøg af andre dyr
Undgå at ubehandlede dyr kommer på besøg hos jer. De kan bringe nye lopper med indenfor
Overvægt
Vi hjælper gerne med at planlægge et vægttabsforløb sammen med dig for dit dyr.
Der findes et hav af forskellige slankefoder og lightfoder til dit kæledyr. Spørg os gerne om råd ved spørgsmål, elller hvis du ikke ser den optimale effekt. Det er vigtigt at et slankefoder er fiberrigt for at give dyret lidt mere mæthedsfornemmelse.
Rejse med kæledyr
Du kan på Fødevarestyrelsens hjemmeside læse mere om, hvilke regler der gælder, når du rejser med forskellige familiedyr under forskellige omstændigheder til forskellige lande.
Se mere på www.fvst.dk – Rejse med kæledyr
Sterilisation
Det foregår ved, at dyret bliver afleveret hos os om morgenen. Dit dyr skal være fastet. Det vil sige at foderet fjernes når I går i seng om aftenen og vandet fjernes når i står op. Vi undersøger at dyret er sundt og raskt, inden det får en bedøvende sprøjte, som får den til at falde i søvn. Herefter fortsætter vi bedøvelsen med inhalationsanæstesi, og monitoreringsudstyr bliver anvendt til at følge dyrets vitale parametre under operationen. Under operationen laves en incision i bugen, hvor igennem vi fjerne begge æggestokke og livmoderen. Efter operationen får dyrene en stille og rolig opvågning pakket godt ind i tæpper i et af vores bure. Incisionen i bughulen bliver lukket i flere lag. Dyrene kan enten være syet invendigt eller med udvendige sting. Hvis dyret i syet udvendigt skal stingene fjernes ca. 10 dage efter operationen. Indtil da skal dyret have en krave eller bodysuit på, da det helende sår klør, og dyrene gerne vil slikke i det. Deres mund er fyldt med bakterier, og hvis de slikker i såret, kan det give nogle grimme infektioner. Det er derfor vigtigt, at man holder kraven eller bodysuiten på, indtil stingene er fjernet.
Har du spørgsmål til denne procedure, er du velkommen til at kontakte os.
Sundhedsundersøgelse og vaccination
Vi anbefaler en årligt sundhedsundersøgelse og vaccination til vores patienter.Ved sundhedsundersøgelsen kigger vi på dyret og undersøger tænderne, ørerne, øjnene, vægt, huden, pelsen, analkirtler, negle og lemmer. Vi lytter på hjerte og lunger, checker om en evt. chipmærkning er korrekt. Ved denne undersøgelse vil mange problemer som kan komme snigende blive opdaget, og man kan løse problemet, inden det bliver alvorligt.
Som et supplement til sundhedsundersøgelsen kan man tage en blodprøve på dyret. Den kan hjælpe med at vise sundhedsstatus på nogle af de organer, vi ikke kan undersøge ved en almindelig klinisk undersøgelse. Med en blodprøve kan vi se, om der er nogle organ-relaterede lidelser undervejs, og vi får mulighed for at afhjælpe det i opløbet.
Vi vaccinerer hundene mod Hundesyge, Smitsom leverbetændelse, Parainfluenza (En del af kennelhostekomplekset), Parvovirus og Leptospirose. Kattene vaccinerer vi mod Kattesyge, Rhinotracheitis, Calicivirus (Katteinfluenza), katteleukæmi og Chlamydia. Det følger anbefalingerne for hvilke infektiøse agens vi vaccinerer imod i Danmark. Skal Dyrene være dækket mod alle ovenstående sygdomme kræves en vaccine årligt, selvom det ikke er alle dele af vaccinen der gives hvert år. Hør os gerne for dit dyrs behov.
Rejser du med dit kæledyr, skal det også vaccineres mod Rabies og have et kæledyrspas. Rabies vaccinen gælder i 1 år, når man vaccinerer dyr første gang. Herefter gælder vaccinen i 3 år.
Sygeforsikring
Der findes mange forskellige firmaer, som tilbyder sygeforsikring til dyr. Du kan starte med at undersøge, hvad dit eget forsikringsselskab har at tilbyde, men husk også at undersøge om andre kan give et bedre tilbud. Prisen er ca. kr. 100,- om måneden, men det varierer mellem firmaerne og afhængig af, hvilket dyr du har, og hvilke betingelser forsikringen har.
Vælger du at tegne en sygeforsikring følger der også et ansvar med for at lytte til dyrlægens anbefaling for, hvornår det ikke længere er forsvarligt at fortsætte en behandling. Behandling skal altid være dyreetisk forsvarlig må aldrig fortsætte ud over det punkt, hvor dyret ville være bedst tjent med at blive aflivet.
Tandforebyggelse
Daglig brug af en speciel hunde/kattetandbørste eller en blød børnetandbørste med tandpasta lavet til kæledyr eller alternativt bare vand på, er den meste effektive måde at forebygge. Start i det små med at børste kindtænderne i den ene side af overmunden, og beløn derefter din hund eller kat med noget lækkert. I takt med at hunden vænner sig til tandbørsten, og ved at der venter en belønning bagefter, så kan man tage flere og flere tænder med. Hvor umuligt det end må virke i begyndelsen, så skal de fleste nok få det lært. Hundeejere har det dog betydeligt nemmere her end katteejere, men giv nu ikke op.Tandbørstningen kan understøttes, men IKKE erstattes, af jævnlig brug af tandrensende tyggeben. En hovedregel er at tyggebenene skal være hårde, men de skal enten kunne bøjes eller der skal kunne laves impression med en fingernegl. Der findes desuden præparater som kan tilsættes foderet, og der findes foder, som er designet til at hjælpe med at forebygge dannelsen af tandsten.Hvis din hund eller kat har fået meget tandsten, er det ikke længere nok med tandbørstning og tyggeben. Her skal dit dyr have renset tænderne, som dig selv ved et besøg ved tandlægen. En tandrensning foregår ved, at dit dyr bliver bedøvet, så den ikke mærker det ubehag der er ved, at vi piller den i munden, og vi trygt kan stikke fingrene ind i munden på den. Vi renser belægninger af tænderne vha. ultralyd og polerer dem efterfølgende. Herefter vågner hunden eller katten langsomt op af bedøvelsen igen.
Har du spørgsmål til forebyggelse af tandproblemer eller tandrensning, er du velkommen til at kontakte os.