+45 74 47 23 00 - Døgnvagt +45 74 47 23 00 mojn@alsiadyrehospital.dk

Lopper og Flåter

Lopper og flåter er et stort problem hos hunde i Danmark. Vi anbefaler derfor at du behandler dit dyr forebyggende.Du kan købe forskellige forebyggende præparater hos os eller på apoteket. Vi kan rådgive dig i, hvordan du bedst forebygger lopper, flåter og andet utøj. Lopper, flåter, myg og sandfluer kan desuden overføre sygdomme (bændelorm, borreliose, hjerteorm og TBE hjernebetændelse), og den forebyggende behandling kan nedsætte risikoen for overførsel af disse sygdomme.

Lopper

Lopper kan overleve ned til -20°. De findes derfor året rundt.Har dit dyr først fået konstateret lopper, er de svære at slippe af med, og det kan tage 4-6 mdr. med intensiv behandling før de er væk igen. Typisk findes kun 5% af lopperne på dyret. De 95% findes i hjemmet som æg, pupper og larver. De sidder fx i møbler, tæpper, og gulvsprækker, samt i bilen. En hunloppe ligger 30-50 æg om dagen, så det kan hurtigt blive til rigtig mange.
Alle hunde og katte i hjemme samt omgivelser bør behandles. Der findes flere mulighedder for behandlinger af dyret, kontakt os gerne ved sprøgsmål.

1. Behandling af dyret.

Tyggetablet af forskellig art mod både lopper og flåter til hund. Til kat findes kun tablet mod lopper. Da alle nye lopp/flåtemidler er på recept kræver det at vi har kendskab til dyret og tablet eller recept skal derfor rekvireres gennem os.Tabletterne har den fordel, at det ikke generer huden i nakken. Dyrene må gerne bade. Vi har generelt set meget få bivirkninger
Spot-on præparat findes i mange udgaver. Spørg os gerne for vores erfaring med de forskellige produkter. Sørg for at det kommer direkte på huden i nakken. Du må ikke vaske dyret 48 timer før og efter behandlingen, da produkterne skal spredes i hudens fedtlag.
Loppe/flåthalsbånd er kommet på markedet i en effektiv udgave. Da dette er et nyrere produkt kræves også her recept fra os. Halsbåndet findes både til hund og kat og er effektivt mod både lopper og flåter.

2. De nære omgivelser

Dyrenes tæpper og stofkurve, og puder og dyner de har lagt på, skal vaskes ved 60° og helst også tørretumbles.

3. Hjemmet

Hjemmet og bilen skal støvsuges grundigt og ofte. Du skal især være grundig ved revner, møbler, paneler og tæpper. Bagefter skal støvsugerposen smides ud!

4. Besøg af andre dyr

Undgå at ubehandlede dyr kommer på besøg hos jer. De kan bringe nye lopper med indenfor

Flåter

Flåter lever i den grønne bevoksning, som findes overalt omkring os. Her sidder de klar til at springe på forbipasserende dyr og mennesker for at suge blod. Først er flåten ganske lille og ses kun som en lille sort eller rød prik i pelsen eller på huden, men i takt med at den suger blod, vokser den til op mod 200 gange sin egen størrelse. Bid fra en flåt kan give kløe, irritation, hudinfektion samt overføre sygdomme, som fx borreliose, anaplasma og TBE hjernebetændelse.

1. Behandling af dyret

Tyggetablet findes mod lopper og flåter til hund. Da alle nye loppe/flåtmidler er på recept, kræver det at vi har kendskab til dyret. Tabletten eller en recept skal derfor rekvireres gennem os. Tabletter har den fordel, at det ikke generer huden i nakken. Hundene må gerne bade. Vi har generelt set meget få bivirkninger.
Spot-on præparat findes mod både flåter og lopper til hund og kat. Det er vigtigt det kommer direkte på huden i nakken.
Loppe/flåthalsbånd er kommet på markedet i en effektiv udgave. Da dette er et nyrere produkt kræves også her recept fra os. Halsbåndet findes både til hund og kat og er effektivt mod både lopper og flåter.

2. Kig dyret grundigt igennem

Kig dyret grundigt igennem når I har været ude. Finder du en flåt, kan den nemt fjernes med en pincet eller flåttang

3. Dette skal du undgå

Undgå at massere eller trykke på flåten, så mindsker du risikoen for overførsel af sygdomme