+45 74 47 23 00 - Døgnvagt +45 74 47 23 00 mojn@alsiadyrehospital.dk

Sundhedsundersøgelse og vaccination

Vi anbefaler en årligt sundhedsundersøgelse og vaccination til vores patienter. Ved sundhedsundersøgelsen kigger vi på dyret og undersøger tænderne, ørerne, øjnene, vægt, huden, pelsen, analkirtler, negle og lemmer. Vi lytter på hjerte og lunger, checker om en evt. chipmærkning er korrekt. Ved denne undersøgelse vil mange problemer som kan komme snigende blive opdaget, og man kan løse problemet, inden det bliver alvorligt.

Som et supplement til sundhedsundersøgelsen kan man tage en blodprøve på dyret. Den kan hjælpe med at vise sundhedsstatus på nogle af de organer, vi ikke kan undersøge ved en almindelig klinisk undersøgelse. Med en blodprøve kan vi se, om der er nogle organ-relaterede lidelser undervejs, og vi får mulighed for at afhjælpe det i opløbet.

Vi vaccinerer hundene mod Hundesyge, Smitsom leverbetændelse, Parainfluenza (En del af kennelhostekomplekset), Parvovirus og Leptospirose. Kattene vaccinerer vi mod Kattesyge, Rhinotracheitis, Calicivirus (Katteinfluenza), katteleukæmi og Chlamydia. Det følger anbefalingerne for hvilke infektiøse agens vi vaccinerer imod i Danmark. Skal Dyrene være dækket mod alle ovenstående sygdomme kræves en vaccine årligt, selvom det ikke er alle dele af vaccinen der gives hvert år. Hør os gerne for dit dyrs behov.
Rejser du med dit kæledyr, skal det også vaccineres mod Rabies og have et kæledyrspas. Rabies vaccinen gælder i 1 år, når man vaccinerer dyr første gang. Herefter gælder vaccinen i 3 år.