+45 74 47 23 00 - Døgnvagt +45 74 47 23 00 mojn@alsiadyrehospital.dk

Efter operation

Når dit dyr har været indlagt er det vigtigt, at det opholder sig i rolige og lune omgivelser i døgnet efter operationen.

Ligeledes er det vigtigt, at patienten kommer i gang med at spise så hurtigt som muligt.

Usikker på benene

Dit kæledyr vil være træt og evt. lidt u-koordineret det første døgn. Dette skyldes eftervirkninger fra narkosen, men ofte også at der er givet stærk smertestillende medicin, inden patienten sendes hjem

Der kan være klippet hår på forbenet, hvor der har været placeret et venekateter til brug for narkose, væske og anden medicin.

Hoste

Under de fleste former for narkose placeres en slange i patientens luftrør. Denne kan give lidt hævelse og irritation i svælget i nogle dage. Der kan være lidt hoste, som forsvinder inden for få dage. Varer det længere, eller er voldsomt, skal du kontakte klinikken.

Kraver og bugforbindinger

Kraver og bugforbindinger (body-stockings) skal typisk sidde i 7 dage efter operationen, men altid ifølge aftale med dyrlægen.

Ofte syes der med tråde, der forsvinder af sig selv, men er stingene længe om at opløses, hjælper vi gerne med at fjerne dem. Sting, som skal fjernes hos dyrlægen, får du besked om.

Medicin

Du får ofte medicin med hjem, som du skal give i dagene efter operationen. Typisk starter du først behandlingen dagen efter operationen, da der vil være givet medicin i klinikken. Det er altid angivet på pakningen, hvor meget du skal give og hvor ofte.

Sår

Operationssår bør du dagligt kontrollere. Er der hævelse, stærk rødme eller anden misfarvning, skal du kontakte klinikken. Det samme gælder i tilfælde af sivning af væske eller blod, eller hvis der er tegn på, at sårlinjen ikke holder, og er ved at “springe op”.